Prokuratúra podala v kauze Veľký Slavkov obžalobu na Branislava B.

30.03.2012 Bratislava

Bratislava 30. marca (TASR) - Na bývalého nominanta ĽS-HZDS v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) Branislava B. podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžalobu. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Vladimíra Gedrová. Branislav B. je v kauze prevodov pozemkov vo Veľkom Slavkove obvinený zo zneužívania právomocí verejného činiteľa.

"Nechal vypracovať a podpísal viaceré zmluvy o bezodplatnom prevode vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam v katastrálnom území Veľký Slavkov a iných (Vígľaš, Podkonice, Baláže) s reštituentmi napriek tomu, že pri týchto zmluvách nebol dodržaný úradný postup organizačných útvarov SPF pri uzatváraní zmlúv. Následne požiadal o zavkladovanie týchto zmlúv, pričom pri ich vypracovaní uviedol nesprávny dátum ich vypracovania a podpisu tak, aby sa krylo s obdobím jeho poverenia na zastupovanie za generálneho riaditeľa SPF," povedala Gedrová.

Branislav B. mal podpisovať zmluvy z pozície námestníka generálneho riaditeľa v období od 29. marca do 10. apríla 2007, keď bol poverený riadením a zastupovaním fondu. Hrozí mu dva až päť rokov väzenia. Obžalobu podal prokurátor 26. marca na Okresný súd Bratislava 1.

Polícia len nedávno v kauze Veľký Slavkov obvinila znalca Milana P. Údajne zámerne predložil súdu, ktorý rozhodoval o žalobe cyperskej firmy Ermanno Trade and Invest Limited na štát za zmarenú investíciu vo Veľkom Slavkove, nesprávny znalecký posudok.
 

Vyberte región